כליה אגניצ וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/05/2023 | 12:17 | מאת: סאלי

שלום, אני בת 24 עם כאבי בטן ממושכים מזה שנתיים. בדיקות שתן/ דם תקין. קולונוסקופיה תקין צילומים של MRI + CT תקין בגדול (נצפתה כליה ימנית אגנית) הכאב ממוקם בצד הימני של הבטן ובמרכז. דלקות בשתן חוזרות רק במחזור (שאר החודש אין תסמינים) תרבית שתן שלילית. מה הסיכוי שכליה אגנית יכולה להיות מקור לכאב ולתסמיני דלקת בשתן במחזור? למי צריך לפנות בשביל לבדוק את זה באופן יותר עמוק

כליה אגניצ יכולה לגרום לכאבים אך בדרך כלל מאובחנת סיבה - כמו מחלת אבנים, דלקת , בעיה אורולוגית בניקוז הכליה. אצלך להבנתי חוץ מהפרעה מיבנית לא נמצאה סיבה. הקשר של תסמינים במחזור במקביל לתרביות שתן עקרות מכוונת אולי לבעיה אחרת. אולי אנדומטריאוזיס. מומלץ יעוץ מרפאת נשים.

13/05/2023 | 11:41 | מאת: סאלי

בהמשך לשאלה הקודמת, בבדיקות דם האחרונות אלו הערכים שלא היו בטווח הנורמה. לפי טענת הרופא זה לא מדאיג ואינו מצריך שום התערבות. *לא נוטלת תרופות על בסיס קבוע וגם לא לקחתי תרופות כמה ימים לפני הבדיקה, כך שזה לא אמור להיות גורם לתוצאות. להלן התוצאות BILIRUBIN-DIRECT 0.06 AST 35 ALT 62 URIC ACID 2.5 האם הערכים אינם מדאיגים ועדיין נמצאים בטווח הנורמל?

מנהלי פורום נפרולוגיה