טיסה במצב של אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/05/2023 | 08:26 | מאת: מיכאל

אחי הגיע לבית חולים בתאילנד בעקבות התייבשות ואי ספיקת כליות, יש קושי להבין את מצבו מהצוות הרפואי מכיוון שיש רופא פעם ביום בשעות הבוקר והאבחנות מתורגמות דרך גוגל טרנסלייט מתאילנדית . הוא מטופל בדיאליזה פעמיים בשבוע. קראתי באתר שלכם שיש טיולים לחולי לחולי דיאליזה. רציתי לדעת מהם התנאים המינימלים הנדרשים על מנת לעלות לטיסה במצב כזה

יש הבדל משמעותי בין מטופל דיאליזה כרוני ויציב שטס לחו״ל וממשיך טיפולי דיאליזה קבועים במכון בחו״ל, לבין מצב של אי ספיקת כליות חריפה כפי שמתואר כאן. ניתן יהיה לחזור לארץ לאחר התייצבות מצבו ולאחר שהרופאים בבית החולים בו הוא שוהה ורופא חברת הביטוח יאשרו שלא נשקפת סכנה במהלך הטיסה. למשל רמות המלחים, מאזן חומצה בסיס וכו יצטרכו להיות מאוזנים

מנהלי פורום נפרולוגיה