תוצאות בדיקת us כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/05/2023 | 19:22 | מאת: מירי

אחרי 3 סבבים של חיידק בשתן ואנטיביוטיקה בשלושה חודשים. מבקשת הסבר עלצתוצאות ה-us: הכליות תקינות בגודלן ובצורתן. הפרנכימה מעט אקוגנית, לציין הבלטת פירמידות בשתי הכליות.לא נצפתה הרחבת אי-מי מהמערכות המאספות התוך כלייתיות. לא הודגמו מוקדים הדיים החשודים לאבנים. שלחוף השתן בעל נפח כ-220 סמק. לא נותרה שארית שתן בת משמעות לאחר התרוקנות. תודה

האקוגניות המוגברת מצביעה על מחלה כלייתית, כאשר זיהום יכול להסביר אותה. אין ממצא המסביר מדוע יש זיהומים חוזרים (מניחה שזו היתה בין היתר מטרת הבדיקה)

מנהלי פורום נפרולוגיה