איך בודקים תכולת שלפוחית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/05/2023 | 02:20 | מאת: לוי מירי

אני קמה כל שעתיים בלילה למתן שתן אעפ שאני לא שותה במשך הלילה ביום אני שותה מספיק. האם יש דבר כזה שלפוחית עם תכולה קטנה? איזו בדיקה צריך לעבור כדי לדעת את הסיבה. ולאיזה רופר לפנות עמ לקבל הפניה

תחילה עושים בדיקת שתן לתרבית לוודא שאין חיידק שגורם לתסמינים, ואיסוף שתן כמותי כדי להעריך האם מדובר במתן שתן בכמות רבה, אז הבירור אחר. ניתן לבצע בדיקה אורודינמית כדי להעריך את יכולת הקיבול של השלפוחית, לשם כך יש לפנות לבדיקת אורולוג

מנהלי פורום נפרולוגיה