פרוטאין מוגבר באיסוף שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/05/2023 | 16:23 | מאת: משה

שלום רב בן 53, ללא תרופות, ללא מחלות מלבד שידוע יל קרישיות יתר, לפני 3 חדשים כאב עז במותן שמאל שלווה בצמרמורות,תכיפות שתן בלילות, במיון קריאטנין 0.76, אלקטרוליטים תקינים, ללא לויקוציטוסיס, CRP 2.6, עקב קרישיות יתר נשלחתי למיפוי כליות שיצא תקין CT פרוטוקול אבנים תקין, ה- US כליות הדגים בצקת סביב כליה שמאל! כעת 3 חדשים לאחר הכאב עדיין נימשך, חזק במיוחד בזמן ישיבה, פחות בשכיבה, ביצעתי כעת איסוף שתן: אלבומין תקין, קריאטנין תקין, פרוטאין בשתן 340 כאשר הגבול עד 150, שאלותיי: אני מאוד מוטרד במצב רוח רע עקב המצב ולא יודע למי לפנות, 1. האם ייתכן ומדובר בדלקת בכליה(פאלונפריטיס) ועקב כך נפגעה רקמת הכליה(צלקת) ולכן הפרוטאין המוגבר באיסוף השתן (340) ? 2. האם עליי לקחת אנטיביוטיקה או לבצע עוד בדיקות לברר פשר הכאב? תודה רבה, אשמח לתשובה מפורטת

06/05/2023 | 19:03 | מאת: משה

והאם כדאי לבצע שוב US כדי לראות אם הבצקת סביב הכילייה הפכה לצלקת? תודה רבה

יכול להיות שהיתה דלקת בכליה אבל אין טעם בנטילת אנטיביוטיקה עכשיו אלא אם תהיה צמיחת חיידק בתרבית. אולטרסאונד לא יראה צלקת אבל אם הכאב נמשך יש היגיון לחזור על הבדיקה, כולל גם דופלר עורקי וורידי כליה לאור הנטיה לקרישיות יתר.

מנהלי פורום נפרולוגיה