עזרה בבקשה לגבי בדיקות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/05/2023 | 07:34 | מאת: רונית

שלום , אנו בבירור עם בננו בן 18 בדיקת אולטראסונד תקינה , בדיקת חלבון תקין בדיקות שתן לא באיסוף : microalbumin/creat 4.03 microalbumin u-samp 7.90 protein/creat ratio 51 קריאטנין בדם נע בין 1.30-1.35 גובה: 1.88 משקל 67 איסוף שתן 24: 4 > protein u sample creatinine clerance 61.5 factor creatinine 1.73 הבנתי שהתוצאה לא תקינה שאר הבדיקות ברוך ה' תקינות של הדם מלבד iga 498 בלוטת התריס תקינה אקו לב תקין מה הסיבה שבגינה הקריאטנין גבוה ? ובדיקת האיסוף לא תקינה ? האם יכול להיות שהאיסוף שלקחנו לא נלקח טוב כי לא עירבבנו את השתן האם עלינו לחזור על האיסוף? אשמח לעזרתך בנושא .

קראטינין יכול להיות גבוה באופן תקין בצעירים עם מסת שריר גבוהה, אבל אז נצפה לראות CCT גבוה באיסוף השתן. אם יש חשד שהאיסוף לא נשלח בצורה טובה, אכן מומלץ לחזור עליו. להקפיד לאסוף מהשתן השני של היום הראשון ועד השתן הראשון של היום למחרת, כאשר הקימה היא בערך באותו הזמן. בכל מקרה זה דורש הערכת נפרולוג שיתרשם מההיסטוריה הרפואית, לחץ הדם וכלל הממצאים המעבדתיים כדי לוודא האם יש או אין מחלת כליות. אם הוא לוקח תוספי תזונה כגון קראטין או תוספי חלבון, כדאי להפסיק בשלב זה.

03/05/2023 | 19:26 | מאת: רונית

תודה רבה על תשובתך השאלה אם יש רמה גבוהה של cct בשתן ? או שלא היה בבדיקה שערכנו ואיזה בדיקה נוספת נצטרך לעשות כדי לדעת אם יש פגיעה בכליה אשמח מאוד לתשובתך

מנהלי פורום נפרולוגיה