אוריאה בדם גבוהה אבל תקינה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/05/2023 | 00:16 | מאת: שחר

לדר שלום אני בן 51 וללא מחלות רקע. טבעוני ולא צורך חלבון מהחי. שמתי לב שבבדיקות כימיה בדם, כל המדדים לתפקודי כליות בשנתיים האחרונות תקינים עם קריאטנין 0.91, אבל ערכי ה UREA ב 4 בדיקות אחרונות מאז 2020 הולכים ועולים. היו 21 מ"ג לדציליטר ועלו בהדרגה ל 41 מ"ג לדציליטר בבדיקה האחרונה. אבל עדיין בגבול הנורמה של המעבדה שהוא 43. אבל בחיפוש ברשת רשום שגבול עליון לכליות תקינות הוא 20 מ"ג לדציליטר. מדוע הגבול במעבדה שונה מהמקובל בעולם? האם העליה ההדרגתית מרמזת על בעיה עם שאר מדדי הכליות כולל יחס אמבולין לקריאטנין בשתן תקינים? אני שותה מספיק, אז לא מדובר בחוסר נוזלים. תודה

03/05/2023 | 00:42 | מאת: שחר

טוב. מבירור מעמיק מתברר שבחול נהוג למדוד BUN שזה רק יון החנקן בשתנן, ולכן הגבול של 20 שונה מהגבול של 45 מ"ג לדציליטר של UREA כולל. עדיין לשאלתי, מדוע ה UREA ממשיכה לטפס מ 21 ל 41 ב 4 בדיקות שנעשו במשך שנתיים וחצי?

אכן יש לשים לב להבדלים במדד הנבדק. אוראה יכולה לעלות כתלות במזון שאתה אוכל, ולכן ממליצה להתייעץ עם דיאטן בנושא.

מנהלי פורום נפרולוגיה