שתן חומצי ללא סיבה ברורה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/04/2023 | 16:42 | מאת: דן

לדר שלום אני בן 51 וטבעוני. בדיקות דם כולל תפקודי כליות תקינות ובדיקת שתן כללית תקינה מלבד ערכי pH גבוליים. לפעמים יוצאים 4.3 ולפעמים 5.0 אבל תמיד נמוכים. אין סכרת או מחלה מטבולית אחרת. ניסיתי לשתות יותר מים, כלל הוספת לימין וחומץ תפוחים ולקחת תוסף אשלגן סיטרייט וסודה לשתייה, עדיין השתן דיי חומצי עם PH שלא עובר את ה 5. רופא המשפחה אמר שבהיעדר בעיה רפואים כמו אבני כליה או סכרת, אין צורך בהתערבות כלשהי. השאלה היא האם זה תקין ולא שם אותי בסכנה לאבני כליה בעתיד? מה עוד ניתן לעשות בכדי לעלות את ה PH בשתן? האם זו בעיה רפואית או זה מה יש ואין מה לעשות? תודה

אם אין חמצת (עודף חומצה בדם, בדיקה הנבדקת על ידי בדיקת גזים בדם) אין לכך משמעות ואין צורך בטיפול

מנהלי פורום נפרולוגיה