רווהטינקס תרופה וייעוץ

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/04/2023 | 23:04 | מאת: לי

היי אני בת 46 לפני שלושה חודשים היה אבן 4ממ בכניסה לשופכן שגרמה להתקף עיוות והכליה קצת התנפחה לאחר ששתיתי 3ליטר כל יום בתוספת רווהנטיקס וכדורים להרחבת השופכן שתית כפית חומץ תפוחים מהול בכוס מים כל יום שלוש פעמים האבן התמוססה והכל הסתדר אבל בסיטינאמר שיש עוד אבנים קטנות בכליות לפני 6 שנים גם קרה לי סיפור כזה רק שהאבן חסמה ושנו חי סטנט ועברתי ניתוח דרך הנרתיק להוצאת האבנים האבנים שאני מייצרת הן אוקסלט מה אני אגיד לך מייאש מאוד פוחדת לטוס לחול שלא יקרה שוב התקף ופוחדת על הכליות שלי למרות שהבדיקות תקינות מה עליי לעשות על מנת שהגוף שלי חא ייצר אבנים??ממה להמנע??האם להמשיך ברווטינקס?או לקחת יוציטטרק?תודה

אסכם ואומר כי את מיצרת אבני קלציום אוקסאלאט. תכשירים המכילים ציטראט מונעים התגבשות של אבני קלציום (אוקסאלאט) ואם הפרשת הציטראט בשתן היא נמוכה יש מקום לשקול שימוש בהם. יעוץ תזונה לצורך הסבר על דיאטה דלת אוקסאלאט,דלת מלח (כי נתרן הנמצא במלח מופרש יחד עם קלציום), הקפדה על שתיית מים מספקת לאורך היממה על מנת שהשתן יהייה מדולל כל העת מה שימנע את התגבשות האבנים. רווהטינקס הוא לא טיפול מונע אלא אמור לסייע להרחבת דרכי השתן לצורך פליטת אבנים קטנות קיימות. זה על קצה המזלג. כמובן שהחלטות טיפוליות מומלץ לבצע אל מול רופא שמכיר אותך.

מנהלי פורום נפרולוגיה