בדיקת שתן לביוכימיה לא תקין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/04/2023 | 18:36 | מאת: סימה

היי בעקבות ממצא של טחול נפוח שלחו אותי למספר בדיקות שאחת מהן זה שתן ביכימיה ויצאו תוצאות לא תקינות כדלקמן microalbumin/creat 251 microalbumin U-samp 489 תפקודי כליות בדם יצאו תקינות למעט סוכר שיצא 117 מה זה אומר והאם יד לזה קשר לטחןל מוגדל, תודה

יש הפרשה מוגברת של חלבון בשתן. מחלות סיסטמיות, כלומר באיברי הגוף השונים, יכולים לגרום לביטויים כלייתיים כמו למשל מצב דלקתי של הכליה ועוד. לעיתים אם אין אבחנה למחלה הסיסטמית, ביופסית כליה עשויה לעזור באבחנה. כדי לענות על השאלה בצורה אחראית חשוב לדעת למה מכוונים הממצאים בטחול ובבדיקות הדם (כגון ספירת דם)

מנהלי פורום נפרולוגיה