אימון וקראטינין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/04/2023 | 17:06 | מאת: אלעד

האם הגיוני שהקראטינין יעלה יום יומיים אחרי אימון כוח במכון כושר? קראטינין 1.31 בערך וcpk 380 שאלה שניה האם בטווח הארוך זה כן יכול להוות סכנה לתפקוד הכליות ולהעמיס עליהם? חלבון 1.6 אוכל. בן 23 3 יום בלי אימון הקארטינין ירד ל1.17

אימון עם עומס משמעותי על השרירים ובמקביל תזונה עתירת חלבון יכולים להעלות מעט את הקראטינין. האם זה גורם לנזק לטווח ארוך? אין לכך עדות במחקרים. כיום ההגבלה על כמות החלבון בתזונה היא רק למטופלים עם מחלת כליות כרונית.

מנהלי פורום נפרולוגיה