איך מעלים ציטראט בשתן?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/04/2023 | 23:19 | מאת: עינב

שלום מבוגרת עם רקע של אבנים בכליות בעבר, אך כעת המצב בסדר. האבן בזמנו נשלחה לבדיקה ויצא שזה של חומצה אורית. באיסוף שתן ציטראט נמוך, פעם ראשונה היה 0.13 (נמוך מאוד) כעת 0.66 (עדיין מתחת לנורמה שהיא מ-1.50). בגלל נטיה לאשלגן גבוה אז וויתרה על האופציה ש כדורים להעלאת ציטראט שכוללים גם אשלגן, והומלץ במקום זה על שתיית לימון מדי יום. אלא שלפני הבדיקה האחרונה היו איזה שבועיים שלא שתתה לימון. 1. האם יש דרכים טבעיות להעלות ציטראט בשתן? 2. מה גורם לציטראט נמוך? 3. כמה לימון צריך לשתות כל יום? 4. האם העובדה שבימים שלפני הבדיקה לא שתתה לימון משפיעים על התוצאה וייתכן ואם האיסוף היה נעשה בזמן שתיית הלימון התוצאה היתה גבוהה יותר באופן משמעותי? תודה רבה

ציטראט הוא גורם שמונע היוצרות של אבני קלציום. באבני חומצה אורית מטרת הציטראט הוא להעלות את החומציות של השתן כיוון שזה עוזר להתמוססות אבנים קיימות ומניעת היוצרות אחרות. 80 מיליליטר מיץ לימון .אסור להגזים כי מיץ לימון מכיל גם ויטמין סי שמתפרק בגוף לאוסאלאט ויכול לגרום ליצירת אבנים אחרות. השתיה משפיעה על חומציות השתן בשעות סביב השתיה. בוודאי שאם לא לקחה טיפול ביום האיבוף אי אפשר לראות אפקט.

מנהלי פורום נפרולוגיה