קפיצה זמנית בלחץ הדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/04/2023 | 17:30 | מאת: רמי

אמא שלי בשנות ה-70 לחייה, אשה קצת חרדתית, נוירוטית, פרנואידית והיפוכונדרית, אבל מבחינה גופנית מצבה טוב לגילה, נוטלת רק רוזובסטטין 10. אקו ואק"ג ובדיקות דם תקופתיות תקינים (אין בכלל אינדיקציה להיבדק, אבל אבא שלי חולה לב והיא הולכת איתו לכל רופא ומתעקשת לעשות את אותן בדיקות שהוא עושה), וגם לחץ הדם בדרך כלל בסביבות 110 על 70. אבל לפני כמה ימים לחץ הדם שלה עלה ועלה והיא נכנסה לחרדה, ובדקנו אותו כל הזמן עם כמה מכשירים שונים, כולל מכשירים יקרים ואיכותיים של חברות Omron היפנית ו-Hartmann הגרמנית והוא הסתובב סביב 190-210 על 90-100 במשך כמה שעות. הדופק והסטורציה היו תקינים, למעט בדיקה אחת של לחץ דם מתוך כמה עשרות שהיא עשתה באותו יום שנתנה אינדיקציה לדופק לא סדיר. בהתייעצות טלפונית עם הרופא היא לקחה פעם אחת כדור ביסופרולול 2.5 של אבא שלי, ובהמשך לחץ הדם הירד ומאז הוא נורמלי בבדיקות נוספות שערכנו והיא לא לוקחת כדורים נוספים. המלצתי לה כמובן ללכת לנפרולוג או קרדיולוג או לעשות הולטר לחץ דם אבל היא לא מעוניינת. השאלה אם את מכירה איזושהי תופעה כזו של קפיצה זמנית בלחץ דם מסיבות נפשיות או רגשיות שחולפת ולא מעידה על שום בעיה גופנית?

סטרס נפשי יכול להשפיע משמעותית על לחץ הדם, אבל מדובר בערכים חריגים מאוד ולכן ממליצה לעשות הולטר לחץ דם ל 24 שעות לוודא שמדובר באירוע בודד בלבד ואין אירועים נוספים של עליית לחץ דם במהלך היום

מנהלי פורום נפרולוגיה