בדיקות mri מוח עם חומר ניגוד והשפעתן על תפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/03/2023 | 22:39 | מאת: אורית

שלום. תוך חודשיים וחצי עברתי פעמיים mri מוח,פעמיים עם חומר ניגוד(תוצאות mri תקינות ,). רמת קריאטנין בדם לפני הבדיקה הראשונה הייתה 0.69,רמת קריאטנין בדם אחרי הבדיקה השניה (נעשתה לפני כשבועיים )הייתה 0.66.אתמול עשיתי בדיקת איסוף שתן 24שעות לקורטיזול (בגלל השמנת יתר ) ורמת קריאטינין הייתה נמוכה 0.4. השאלה האם יכול להיות שתפקודי כליות ירודים בגלל שימוש בחומר ניגוד פעמיים בתדירות גבוהה? אם כן-האם הכליות אמורות להתאושש? אשמח לחוות דעתך.תודה

לא מדובר בתפקודי כליות ירודים. אם הקראטינין 0.4 הוא בדם (ולא בשתן), מדובר דווקא במצב בו הכליות עובדות ביתר, שהוא לאו דווקא לא תקין. בכל מקרה לא מדובר בהשפעת החומר שהוזרק בבדיקת ה mri

18/05/2024 | 19:17 | מאת: רונה

איזו בדיקת עדיפה לכליות mra או mru מה ההבדל ביניהם?

מנהלי פורום נפרולוגיה