שלשול לפני בדיקה ורמת קריאטנין בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/03/2023 | 13:29 | מאת: חני

שלום, האן שלשול ערב לפני בדיקת דם יכול להעלות את רמת הקריאטנין בדם בצורה משמעותית? האם עש טיפול טבעי נגד כשל כלייתי? תודה בשורות טובות בע"ה

אם מדובר בשלשול חד פעמי לא סביר שישפיע על קראטינין. אם היו מספר שלשולים שגרמו להתייבשות, הקראטינין עשוי לעלות. גם מחלה זיהומית חריפה יכולה להשפיע. אני פחות בקיאה בטיפול טבעי למחלת כליות, אך יש נטורופתים המציעים טיפולים שונים, כמובן שהם לא הוכחו מחקרית. תזונה משפיע משמעותית על התקדמות מחלת הכליות ולכן חשוב יעוץ תזונתי

מנהלי פורום נפרולוגיה