חולה מורכב עבר 4 צינטורים מוח ו5 צינתורי לב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/03/2023 | 07:28 | מאת: שמואל כהן

שלום דקטור גיל 57 חולה בNF1 מורכב מעוד בעיות של גידולי רוש טופל ב הקרנה מניגיומה גידולים עמוד שידרה של נירופיברומה פלקסיפורמית 4צינתורים מוח לסגירת מיפרצת ו5 צינתורים לב 2 תיפולי עם סטד לחץ דם לא מעוזן 160 על95 ולפניו וכריטה עונה ימין של בלוטת מגן כרצינמוה דקטור לפני שבעיים עברתי אוטרסן בטן כליה ימין בגודל 9.3 סמ פרנכימה מעט דקה כליה שמאל 9.6 פרנכימה שמורה לסיכום לאור התיאור הממצא בכליה השמאלית ב MRI בעמוד שדרה יש לשקול ביצוע של MRI לכליות דקטור מה זה פרנכימה מעט דקה עם זה הסיבה ללחץ דם גבוע לא מעוזן אפשר אסבר בבקשה יום טוב דקטור

פרנכימה דקה מבטאת פגיעה כרונית כלייתית. אם יש אי ספיקת כליות זה יכול לגרום או לתרום ליתר לחץ דם.

14/03/2023 | 07:13 | מאת: שמואל כהן

תודה דקוטור על על התשוב אך יודעים עם יש אי ספיקת כליות יש בדיקה שצריך לעסות יש המלצה שאני צריך לבצע בדיקהMRI כליות בגלל החשד לנגע גידול נירופיברמה בכליה שמול קופת החולים מא מאשרת טפס 17 בגלל רבויו בדיקותMRI למוח לב ועמוד שידרה דקטור איז בדיקה צירך לאסאות לדעת עם יש לי אי ספיקת כליות תודה דקטור יום טוב

בדיקת קראטינין, בדיקת שתן לסטיק ובדיקת מיקרוסקופ, ובדיקת שתן ליחס אלבומין לקראטינין. אבל הכי נכון לפנות לרופא/ת המשפחה והם יכוונו אותך

מנהלי פורום נפרולוגיה