יחס אלבומין קריאטינין גבוה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/03/2023 | 13:16 | מאת: אורית

אבי בן 84, בבדיקות: יחס אלבומין-קריאטינין 217 בשתן אוריאה בדם 49.3 קריאטינין 1.25 אולטאסאונד דרכי שתן-כליות בגודל תקין, פרנכימה תקינה, ללא עדות לציסטות, אבנים אנגיומיאוליפומה או הידרונפרוזיס, כיס שתן קיבולת טובה ללא עדות לשארית שתן משמעותית. מטופל בטריטייס, אלפוקל, אספירין ופלביקס

יחס האלבומין לקראטינין אכן אינו תקין וגם הקראטינין מעט מוגבר, אולם להערכת משמעות הממצא יש לפנות לרופא המטפל. ההיסטוריה הרפואית, בדיקות קודמות, מידת איזון לחץ הדם ועוד הינם פקטורים שיש לקחת בחשבון בהערכת משמעות הבדיקות

מנהלי פורום נפרולוגיה