תוצאות קריאטנין בעקבות מחלת מליומה מח עצם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/03/2023 | 07:25 | מאת: אברהם

שלום וברכה בן 72, עם מחלות מרובות, אסתמה, copd, לחץ דם, אחרי כריתת ערמונית ובלוטת התריס כתוצאה ממחלת הסרטן. בינואר 22 אובחנתי עם מליומה מח עצם . במשך שנה וחצי במעקב ללא טיפול. בחודשיים האחרונים תוצאת בדיקות של Protein urine24h 654 microslbomin u 24 h387 Creatinine clearance 54.8 factor Creatinine 1.73. באיסוף שתן 3 חודשים בממצע אלה התוצאות. מה זה אומר לגבי הכליות. Ped ct יצא תקין . המוגלובין 10.8 מגמת ירידה. בברכה .

יש עדות למחלת כליה כפי שמתבטא בחלבון בשתן וב gfr הנמוך , אבל אין די נתונים לקבוע האם הפגישה קשורה במיאלומה והאם היא צריכה בירור נוסף, שכן הבדיקות הקודמות חשובות מאוד כמו גם המצב הקליני. ממליצה על הערכה נפרולוגית

מנהלי פורום נפרולוגיה