אי ספיקת כליות טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/03/2023 | 21:23 | מאת: אר.

ערב טוב, שמדברים על קשיש מרותק למיטה ( פרה דיאליזה בשלב זה) עם אי ספיקת כליות כרונית ונטיה ללחצי דם נמוכים 60/40 , ורק באישפוז עם ניורואדרנלין והידרוקורטיזון + עירוי נוזלים הוא מתייצב לערכי נורמה . מה האופציה התרופתית שניתן להתאים לו בבית על מנת לא להגיע לאישפוז תכוף על רקע זה?

זו שאלה שתשובתה אינה נפרולוגית ותלויה בסיבה למצבו של הקשיש. למשל האם יש דמנסיה שמונעת ממנו לאכול, פרקינסון עם הפרעות בליעה, הפרעה אנדוקרינית עם תת יצור של קורטיזול. רק כדוגמאות. יש להיוועץ ברופא שמכיר את המטופל

מנהלי פורום נפרולוגיה