חלבון גבוה מאוד בבדיקת שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/02/2023 | 12:57 | מאת: ספיר

בבדיקות כלליות שעשיתי נמצא חלבון גבוה בשתן. Album./Creat.Ratio 1665.63 הרופאה שלחה אותי לאיסוף שתן 24 שעות. אני בת 44, בריאה באופן כללי. לחץ דם תקין. אין סוכרת. יש השמנת יתר. רציתי לשאול אם אני אמורה להלחץ מזה? מה זה אומר?

ראשית השמנה מורבידית לפעמים גורמת לפרוטאינוריה. אך יש מחלות כליה או מחלות שמערבות את הכליה שגורמות גם הן. את צריכה להגיע להערכת נפרולוג. לאחר בירור תחליטו האם יש מקום להתקדם לביופסית כליה ועל המשך טיפול

מנהלי פורום נפרולוגיה