כאב באיזור כליה שמאל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/02/2023 | 14:19 | מאת: משה

שלום רב בן 53 לא נוטל תרופות,(קרישיות יתר-הטרוזיגוט לפקטור 5 ליידן ולפקטור 2 פרוטרומבין) לפני 3 שבועות החל כאב חד בבטן משמאל, לאחר מכן החל כאב עז בגב תחתון משמאל. בלילה צמרמורות ואולי חום, ב- US "כליה שמאל עם רושם לקורטקס היפואקואי, סביב הכליה הודגמה נוזל בכמות קטנה-אין לשלול סימני אי ספיקה חריפה" נשלחתי למיון והתוצאות: ב-CT פרוטוקול אבנים "כליות בגודל ומיקום תקין ללא עדות לאבנים ללא הידרונפרוזיס, שופכנים אינם מורחבים לא הודגם נוזל או אויר חופשי בבטן או אגן" במעבדה במיון: GFR-105, Creatinine-B- 0.78, אלקטרוליטים תקינים, ללא לויקוציטוזיס CRP-2.6 מאז עברו 3 שבועות , הכאבים פחתו אך עדיין כאב! **חייב לציין ששלושה ימים לפני שהחל כל הסיפור בלעתי מעין פקק פלסטיק, כ-2 ס"מ! לאחר מכן שתיתי הרבה מים, היום קיבלתי מהרופאה לבצע מיפוי כליות דינמי** שאלתי, האם יתכן שאותו פלסטיק באורך כ-2ס"מ "תקוע"אצלי בכליה שמאל, והאם יראו את זה במיפוי הדימני? ואם כן, האם יש פתרון לזה? יתכן שנגרם נזק? תודה רבה על תשובתך!

27/02/2023 | 13:57 | מאת: משה

או אולי מדובר בתסחיף שהגיע לעורק הכלייה שכן ידוע שיש לי קרישיות יתר? האם יגלו זאת במיפוי כליות דינמי?

פלסטיק לא יכול להגיע ממערכת העיכול לכליה, אבל אירוע של קרישיות יתר אכן צריך לשלול. המיפוי יעזור בהערכה זו.

מנהלי פורום נפרולוגיה