קשיש בן 86. סיעודי עם אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/02/2023 | 12:28 | מאת: א.

שלום בן 86. סיעודי מרותק למיטה. ברקע: מטופל באלקוויס וקרדילוק. אי ספיקת כליות כרונית. פונה לבית חולים עם לחצ"ד 60/40. מזה 4 ימים מחובר לנוירואדרנלין + עירןי נוזלים. מקבל אלבומין, אשלגן, ביקרבונט. קריאטנין 4.8 GFR 43 ( 1.73) המוגלובין 9.5 במצב כללי יחסית טוב, ללא בצקות. ללא חום. 1. האם הוא בכיוון של דיאליזה ? 2. האם התרופה פורסיגה מתאימה למצבו? תודה

לא מתחילים פורסיגה במצב בו נזקקים לאמינים. יתכן והוא יזדקק לדיאליזה אבל צריך להעריך את האינדיקציות וגם מטרות הטיפול. זו שאלה שיש לדיין עם הצוות המטפל במחלקה.

מנהלי פורום נפרולוגיה