הבדל רציני בהורדת לחץ דם בין ווקטור לדיובאן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/02/2023 | 22:33 | מאת: יהושע

הרוקח נתן לי קופסה של דיובאן 160 במקום וקטור 160 שהייתי נוהג לקחת, והתברר לי שדיובאן מוריד את הלחץ דם בצורה משמעותית בהשוואה לווקטור למרות ששניהם מכילים את אותו החומר של וואלסרטן ובאותו מינון. מה לעשות?

יש אנשים שרגישים להבדלים בין התרופות השונות למרות שהחומר הפעיל הוא לכאורה זהה. כדאי לפנות לרוקח להחלפת התרופה, יתכן שיהיה צורך לקבל מכתב מהרופא המסביר את הצורך בנטילת אותה התרופה ללא החלפה בין הגיניריקות השונות

מנהלי פורום נפרולוגיה