כאבים "תופת" גב תחתון משמאל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/02/2023 | 15:26 | מאת: משה

שלום רב, בן 53 לא נוטל תרופות, לפני כשבוע החל כאב חד בבטן משמאל שנימשך יומיים, לאחר שפסק החל כאב עז בגב תחתון מאחור, ב- US "כליה שמאל עם רושם לקורטקס היפואקואי, סביב הכליה הודגמה נוזל בכמות קטנה-אין לשלול סימני אי ספיקה חריפה" ב-CT פרוטוקול אבנים "כליות בגודל ומיקום תקין ללא עדות לאבנים ללא הידרונפרוזיס, שופכנים אינם מורחבים לא הודגם נוזל או אויר חופשי בבטן או אגן" במעבדה: CRP- 2.6, GFR-105, ALT-12, AST-19, בדיקות מעבדה בגדר הנורמה למעט CRP, מאז עבר שבוע, הכאבים פחתו מאוד, שאלתי: האם לא מדובר באי ספיקה חמורה כמו שהזהיר הרופא ב- US, נניח וכליה אחת נפגעה ולא מתפקדת במלואה, האם יראו את זה בבדיקות המעבדה? האם ה-CT שיצא תקין חשוב לכם יותר מה-US? תודה

אולטרסאונד היא בדיקה תלויית מבצע ומפענח. בסיטי יש יותר אחידות וזו בדיקה הרבה יותר רגישה. הסיטי תקין ושולל מחלת אבנים כסיבה לכאב. במקרים נדירים אוטם כלייתי יכול לגרום לכאב . בדיקת הבחירה היא סיטי עם חומר ניגוד אך בדרך כלל היו אמןרים להיות רמזים במראה לא תקין של הכליה גם בסיטי פרוטוקול אבנים. תסתכל אם היה LDH מוגבר. eGFR שלך תקין . פגיעה חד צדדית חריפה בכליה בדרך כלל מעלה קצת את הקראטינין או מורידה את ה eGFR , תלוי בהיקף הפגיעה, אך לאחר זמן, ובהנחה שאין מחלת כליות בבסיס הקראטינין יכול שוב לרדת.

22/02/2023 | 16:58 | מאת: משה

דר' הילה סוטנדורף, תוד על תשובתך, לפני כשבוע לאחר הכאב הנורא הייתי אצל רופאה נפרולוגית שלא ממש חשבה שמדובר בפגיעה כלייתית, ואמרה שאולי מדובר בתנועה לא נכונה. אך הכאב בצד כלייה שמאלית נימשך, אמנם יש שיפור בכאב... שוב ביצעתי בדיקות מעבדה Creatinine- 0.76 eGFR- 104 K+potassium(B)- 4.9 AST- 17 ALT '13 RBC - 4.37 הצלחתי לקבוע תור לרופאה נפרולית אחרת לבעוד שבועיים, שאלתי האם זה תור לעוד שבועיים זה בסדר? האם ייתכן פגיעה כלייתית ? האם לנסות להקדים את התור, למרות שלא ממש ניתן... תודה רבה לך דר' הילהסוטנדורף

מנהלי פורום נפרולוגיה