GFR = 60, האם צריך תזונה מיוחדת. ויטמינים.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/02/2023 | 23:18 | מאת: יוסי

הי, יש לי קריאטינין 1.3, בן 62. החישוב מראה ש GFR=60. שתי שאלות: 1. האם אני יכול לאכול תזונה "רגילה"? או שצריך להתאים תזונה מיוחדת של בעלי בעיית אי ספיקת כליות? למשל הגבלת חלבון - 0.8 גרם לקילו משקל, וכדו. 2. האם מותר לי לקחת תוסף של ויטמין קומפלקס B? או שזה מייצר עומס על הכליה? שואל כי צבע השתן משתנה עם אני נוטל את הויטמין הזה.

מדובר ב gfr גבולי ולכן צריך להעריך ממצאים נוספים לקיום מחלת כליה והערכת כמות החלבון בשתן כדי לתת המלצות תזונתיות. כעקרון כשיש מחלת כליות כרונית וה gfr אכן נמוך מ 60 ממליצים על הגבלת חלבון, תוך התחשובת במחלות רקע, מצב תזונתי ועוד. אין בעיה עם לקיחת קומפלקס של ויטמיני B

מנהלי פורום נפרולוגיה