לחץ דם לא מאוזן - תרופות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/02/2023 | 10:33 | מאת: דנה

שלום רב, אמא שלי בת 84 עם לחץ דם כרוני מטופלת בVECTOR 180 בבוקר ו VECTOR 180 בערב אבל עדיין לחץ הדם לא מאוזן . בעבר נטלה VECTOR PLUS אבל אסרו עליה עקב ירידה בתפקודי הכליות . ברור שהיא צריכה עוד תרופה : האם מומלץ לקחת LERCAPRESS בנוסף ל 2 VECTOR 160 בוקר וערב או DUPLEX בתוספת VECTOR בשעות הערב . איזו תרופה הכי פחות פוגעת בכליות ? תודה רבה

לרקפרס ואמלודיפין הנמצאת בדופלקס לא פוגעות בכליות ולכן ההחלטה היא על סמך שיקולים אחרים, בין היתר נטיה לבצקות וערכי לחץ הדם. החלטה על תרופות ספציפיות צריכה להתקבל על ידי הרופא המטפל ולא במסגרת הפורום

מנהלי פורום נפרולוגיה