שאלה על הורדת פרנדיזון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/02/2023 | 18:54 | מאת: שאלה12

שלום, בעקבות מינימל ציינג בבחור בשנות ה20 לקח פרנדיזון 80 מ"ג במשך 4 חודשים והטיפול לא עזר והחל להשתמש בציקלוספורין ולהוריד את הפרנדיזון. כעת הוא לוקח 10 מ"ג פרנדיזון ועדיין מאוד נפוח והנפיחות לא ירדה. בנוסף יש כאבי שרירים ועצמות. וכל הורדה במינון גוררת תופעות לוואי של כאבים ועור אדום . 1. מתי הנפיחות הגדולה הזאת תרד? זה הגיוני שלא ירד עד כה? 2. הכאבי שרירים/עצמות זה הגיוני? האם יש צורך בלעשות משהו? תודה 2.

אילו שאלות שאי אפשר לענות עליהן בלי יעוץ פרונטלי ויש לדיין עם נפרולוג מטפל. אם המטופל עדין נפרוטי זו יכולה להיות סיבה להמשך הבצקות. הפרעות מלחים (למשך אשלגן נמוך ומגנזיום נמוך, כתוצאה מטיפול בפרדניזון, או בציקלוספורין בהתאמה) יכולות לגרום לכאבי שרירים, חולשת שרירים. פרדניזון יכול לגרום לפגיעה בעצם שמכונה אוסטאונקרוזיס.

מנהלי פורום נפרולוגיה