מה מחפשים בכל בדיקה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/02/2023 | 12:22 | מאת: רומי

שלום רב! אפשר בבקשה לקבל הסבר מה ההבדל בין Protein/Creatinine Ratio לבין Microalbumin/ Creatinine . הרבה תודות

מיקרואלבומין זה סוג מסוים של חלבון שלא אמור להופיע בשתן בכלל. הופעתו בשתן יכולה לנבוע ממצבים שונים כמו פגיעה כלייתית משנית לסכרת, יתר לחץ דם לא מאוזן, מחלות כליה שונות. בדיקת הפרוטאין בודקת את סך החלבון המופרש בשתן, הכולל אלבומין אך חלבונים שונים נוספים. מעט חלבון שאינו אלבומין יכול להופיע בשתן באופן תקין

מנהלי פורום נפרולוגיה