שאלה לגבי Erythrocytes בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/01/2023 | 11:48 | מאת: עדי

שלום רב, בחודש האחרון התמודדתי עם דלקת בדרכי השתן- חיידק אי קולי. בבדיקות השתן באותו זמן נצפו Erythrocytes בשתן. החיידק חלף רק בימים האחרונים לאחר נטילת שני סבבי אנטיביוטיקה מסוגים שונים (היות והראשונה לא עזרה) בשילוב יוטיפרו בהנחיית האורולוג. עדיין נוטלת יוטיפרו. לציין כי מאז ומתמיד מדד Erythrocytes בבדיקות השתן שלי היה תמיד שלילי. כעת אין עדות בתרבית לחיידק. אך בבדיקת השתן שביצעתי אתמול לצורך ביקורת הופיעו Erythrocytes 10 (הגבול הוא 0-10 cell /ul ). רציתי לשאול אם מצב זה נחשב תקין או שהמדד אמור להיות תמיד שלילי. בנוסף, הבדיקה בוצעה שבוע לאחר שחלף המחזור החודשי. אני מעט מודאגת Erythrocytes. אשמח מאד לחוות דעתך. תודה רבה.

בזמן זיהום הדרכי השתן נוכחות כדוריות אדומות היא לא נדירה. הסטיק הוא רגיש מדי ועל כן המעבדה הגדירה את ערכי התקין בגבול מסוים. אם יש ספק שולחים בדיקת שתן למיקרוסקופ המכונה משקע שתן לעיתים ורואים.

מנהלי פורום נפרולוגיה