זרחן וקריאטנין נמוך בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/01/2023 | 11:59 | מאת: מיקה

שלום. חולת קרוהן. בשנה האחרונה שתן שקוף לחלוטין. חולשה. גרד. עקב חשד לעמילואידוזיס נשלחתי לבדוק תפקודי כליות. באיסוף שתן של 24 שעות היה זרחן נמוך 230 (כשהערכים בין 400-1300) וקריאטנין 600 (הערכים התקינים בין 800 -2000) Cpk 16( כשהערך מתחיל מ 38.) הזרחן בדם היה תקין. הקריאטנין נמוך גם בדם. השאלה האם זרחן נמוך וקריאטנין נמוך בשתן יכולים להעיד על פגיעה בתפקידי הכליות? האם מסביר שקל שקוף ומדולל? תודה

הקראטינין באיסוף השתן מבטא או איסוף לא שלם (אם היו פיספוסים) או מסת שריר ירודה. קראטינין נמוך בדם תומך במסת שריר מדולדלת. זרחן תקין בדם ו"נמוך" בשתן (בהנחה שהאיסוף שלם) מבטא כנראה צריכה נמוכה של מזונות עתירי זרחן. בכל מקרה זה לא מרמז על מחלת כליה.

14/01/2023 | 18:00 | מאת: מיקה

תודה רבה על המענה. שכחתי לציין אבל שבמהלך השנה האחרונה הזרחן בדם היה מעט מוגבר בין4.30 ל 4.80( כשהערך התקין היה עד 4.) יכול להיות מצב זרחן גבוה בדם ונמוך בשתן וכן יעיד על בעיה בכלייה? איך קורה מצב שבדם גבוה ובשתן נמוך. אני אכן מרותקת למיטה כבר שנתיים ועם מסך שריר ירודה מאוד עקב בעיות נוירולוגיות

מנהלי פורום נפרולוגיה