כאבים במותן- תוצאת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/01/2023 | 16:17 | מאת: מיכל

שלום, ביצעתי אולטרסאונד בעקבות כאבים קלים במותן ימין, באים והולכים. להלן התוצאות- ן-קולית ) של הכליות ודרכי-( על USקת בדי כאבים במותן ימין סיבת הבדיקה : כליה ימנית- ציר אורך 10.6 ס"מ, בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. אין אבנים או גושים. הודגמה הרחבה של אגן הכליה בגודל 0.7 ס"מ כליה שמאלית ציר אורך 9.7 ס"מ, . בגודל ומבנה תקינים פרנכימה בעובי תקין. אין אבנים או גושים. ללא עדות להידרונפרוזיס. שלפוחית שתן בקיבולת טובה, דפנות חלקים. 1. מה עלי לעשות עם האגן המורחב? 2. בשבוע הבא אני עוברת ניתוח (חזה), האם עלי לעדכן את המנתח? יש לזה השפעה?

סביר להניח שהממצא חסר משמעות ואולי מדובר בוריאנט אנטומי, אבל משום שהממצא במיקום הכאב, יש ללכת להערכת אורולוג. לעניין הניתוח - אם התפקוד הכלייתי תקין אפשר להמשיך ולבצע את הניתוח

מנהלי פורום נפרולוגיה