מינימל ציינג ופרנדיזון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/12/2022 | 20:37 | מאת: שאלה

לאחר כ4 חודשים של לקיחת 80 מג פרנדיזון הרופא אמר שהמחלה נגמרה ואפשר להוריד את המינון בהדרגה. אז הוריד ל60 מ"ג ביום. לאחר ההורדה החלבון בשתן התחיל לעלות. האם זה אומר שהפרנדיזון לא עוזר ? מה הטיפול במקרה כזה בד"כ? האם אפשר לעלות הפרנדיזון בחזרה, להגיע להתייצבות ואז להוריד ל70 הפעם? או שאסור לקחת כאלו מינונים יותר מ4 חודשים הרופא אומר להתחיל טיפול עם כדור אחר ושהפרנדיזון לא עוזר כי עבר כבר 4 חודשים

לא מקובל לתת מינון גבוה של פרדניזון מעבר ל 4 חודשים בגלל תופעות הלוואי. במידה ומדובר במחלה תלוית סטרואידים (כזו שחוזרת בהפחתת מינון או הפסקת טיפול), אכן נהוג לשלב תרופה נוספת שתאפשר הפחתה הדרגתית במינון הסטרואידים

31/12/2022 | 03:32 | מאת: שאלה

השאלה שלי האם יכול להיות שהורידו את המינון 80 מוקדם מידי? הרי צריך לראות שהמחלה נגמרה שבועיים ורק אז להתחיל להוריד? יש לי תחושה שבגלל שלא חיכה שבועיים לפני ההורדה ל60 אז זה חזר ונהרס הטיפול

ארבעה חודשים במינון של 80 מג זה המכסימום שאפשר לתת, גם אם לא היתה תגובה כלל היו מתחילים להוריד מינון בשלב הזה ולחשוב על טיפול חלופי. כאמור תופעות הלוואי של סטרואידים משמעותיות במינונים הגבוהים

מנהלי פורום נפרולוגיה