כמות שתן מוגזמת שלום רב,

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/11/2022 | 07:36 | מאת: אבח

ב'איסוף שתן', שעשיתי לאחרונה מתברר שכמות השתן שלי היא 3.5 ליטר ביממה, בעוד ששתיתי רק 1.9 ל'. אני לא הולכת הרבה לשירותים, אך כשהולכת נותנת כל פעם כמות גדולה של שתן. רקע: בת 70, 78 ק"ג מטופלת ב: קנדור 8 ללחץ-דם, סוליפנסין 5 מ"ג*2, קרטיה, סטטינים וואגיפם. בתודה מראש

מומלץ לחזור על האיסוף תוך שאת שותה כרגיל (ולא יותר מ 1.5-2 ליטר ליממה), ושאת כוללת כל מה שהוא עתיר בנוזלים. גם מרק, קפה, תה וחלק מהפירות נחשבים עתירי נוזלים למשל פירות הדר, אבטיח). להקפיד על אופן ביצוע איסוף נכון : שתן ראשון של הבוקר לשירותים, וביצוע האיסוף עד לשתן הראשון של היום למחרת כולל. אם האיסוף החוזר הכמותי הוא מעל ל3 ליטר יפנה אותך הרופא המטפל לבדיקת אוסומלריות בשתן ראשון של בוקר, ולפי התוצאות יחליט על המשך ברור. אני מניחה שאין לך סוכרת. אם לא נבדק כדאי לבדוק זאת.

מנהלי פורום נפרולוגיה