תוצאות חריגות באיסוף שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/10/2022 | 00:23 | מאת: יעל

שלום בת 70, עם רקע של יתר לח"ד וסכרת. באיסוף שתן לצורך בירור לסיבה לאבנים בכליות (בשנה האחרונה היו), היו כמה ערכים חריגים. ציטראט - 0.13 (טווח הערכים הוא 1.50-4.70) אוקסלאט - 0.11 (קרוב לגבול התחתון של הנורמה) קלציום נמוך - 36 (הטווח 50-300) זרחן נמוך - 306 (טווח 400-1300) מגנזיום גם מתחת לנורמה משום מה לא נבדק חומצה אורית, אך אבן שהוציאו בניתוח נשלחה בזמנו לבדיקה והיא היתה של חומצה אורית, אולי בגלל זה לא בדקו זאת גם באיסוף שתן? מה המשמעות של החריגה בערכים של הציטראט, קלציום, זרחן, ומגנזיום? מה קשור לאבנים ומה קשור לדברים אחרים, והאם זה מצביע על בעיה? תודה

אולי האיסוף לא היה שלם =חלקי. כמה קראטינין היה באיסוף? למה לא שלחו חומצה אורית יש לשאול את הרוםא המפנה.

23/10/2022 | 23:45 | מאת: יעל

שלום למה הכוונה שהוא לה היה שלם=חלקי? תוצאות הקריאטנין באיסוף: CREATININEU/24 H 864.17 טווח הערכים (800-2000) CREATININE U CONC. - 43.00 קריאטנין בדם 1.2 מהנתונים שיש באיסוף (כולל הפירוט בשאלה ההתחלה) אפשר ללמוד משהו לגבי האבנים או לגבי בעיות אפשריות אחרות אם ישנם? תודה

הכליה אחראית למאזן של מלחים בגוף. ההפרשות בשתן ככלל משקפות את הצריכה היומית. בקונטקס של אבנים הרבה אוקסאלאט בשתן כדוגמא הוא לא טוב כי אוקסאלאט וקלציום נקשרים ביחד ועלולים ליצור אבני קלציום אוקסאלאט. גם הפרשה מועטה של ציטראט שמדכא יצירת אבני קלציום היא לא טובה באבני קלציום . אנני יודעת מדוע במקרה שלך החליט הרופא המפנה לבקש ממך "ברור מטאבולי" אם אכן אבני הכליה הין אבני חומצה אורית טהורות. לפעמים האבנים מורכבות ממספר מרכיבים למשל יש להן מרכז של חומצה אורית ועל הבסיס המרכזי הזה נוצרת אבן אחרת.

25/10/2022 | 11:30 | מאת: יעל

בלי קשר רק לאבנים בכליות, האם ציטראט כ"כ נמוך בעייתי? זה מעיד על משהו? דורש בירור או טיפול? אני מבין מדברייך שהפרקטיקה המקובלת היא שאם נשלחו אבנים לבדיקה ויש אבחנה שזה של חומצה אורית אז אין צורך באיסופי שתן כי לא סביר שיש עוד סוג? תודה

מנהלי פורום נפרולוגיה