כדור חדש שקיבלתי בשם קסטרל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/10/2022 | 20:33 | מאת: איתן

שלום.קיבלתי כדור חדש בשם קסטרול 10מילגרם.לפי עלון לצרכן מאוד מפחיד אותי לקחת את הכדור.אני בן 77 קראטנין בן 1.5 ל1.7 g f r 44.4 לוקח כדור ללחץ דם עברתי לפני 6 שנים צינטור מקבל כדורים להורדת כולסטרול.שאלתי האם יש בעיה בלקחת את הכדור.תודה

לא מצאתי את התרופה. נראה לי שיש טעות באופן שרשמת אותה. אם הכוונה היא לקרסטור אז המינון מותר בדרגת אי ספיקת הכליות שלך. סטאטינים הם חלק מטיפול מונע תחלואת מחלות לב וכלי דם במטופלים עם אי ספיקת כליות ועוד גורמי סיכון קרדיווסקולארים או מחלות כגון סוכרת, מחלת לב.

מנהלי פורום נפרולוגיה