כליות עם פרנכימה מעט אקוגנית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/10/2022 | 12:49 | מאת: אייל

שלום אני מעל גיל 65 ובריא בד"כ בדופלר עורקי כליות נמצא ב 2 הכליות פרנכימה מעט אקוגנית (וגם בבדיקה לפני שנה) Albumin/creatinine ratio בתחתית הנורמה. בדיקות שתן אחרות תקינות ברקע אימא עם אי ספיקת כליות. מה נדרש לעשות?

09/10/2022 | 13:33 | מאת: אייל

שכחתי לציין: כמות מיקרוסקופית של תאי דם אדומים בשתן, נתרן אשלגן ופרוטאין בשתן תקינים. תפקודי כליות תקינים, כמות תקינה באיסוף שתן. משטח גרון תקין, תרופות קבועות ליתר לחץ דם, כולסטרול, ריפלוקס ואוסטאופורוזיס

כליות אקוגניות הם ממצא לא ספציפי באולטרסאונד שלעיתים מרמז על נוכחות מחלת כליה (כרונית או אקוטית). אם בהדמיה גודל הכליות תקין ועובי הפרנכימה לא מדווח כמופחת (זה לא צוין על ידך אך בהנחה שכך), ביחד עם תיפקוד כלייתי תקין, והעדר אלבומינוריה כנראה שאין מקום לחשד למחלה כרונית או אקוטית. ולמרות כל זאת יש המטוריה שמקורה יכול להיות אורולוגי או נפרולוגי. ראשית עקב גילך ובוודאי אם היה או יש רקע של עישון יש לפנות לברור אורולוגי. אם לא נמצאה סיבה אורולוגית להמטוריה יתכן ומקורה כלייתי ויש מקום ליעוץ נפרולוגי

10/10/2022 | 14:22 | מאת: אייל

שלום לגבי גודל הכליות תקין ,עובי הפרנכימה לא צוין בפענוח . לא נבדק עד היום כמות אלבומין בשתן 24 שעות, לגבי דם בשתן טעיתי-מדובר בתאי דם לבנות. ו Erythrocytes (U) שלילי לפני שאגיע לייעוץ נפרולוגי- אלו בדיקות נוספות לבקש מרופא משפחה?

כדאי לקבל תשובה של בדיקת הההדמיה שיש בה התיחסות לגודל הכליות ועובימהפרנכימה, מעקב לחץ דם ביתי, בדיקות דם עדכניות שיכללו תיפקודי כליה, סטיק ומשקע שתן, תרבית שתן, יחס אלבומין לקראטינין בדגימה

11/10/2022 | 08:24 | מאת: אייל

תודה על מענה המפורט

מנהלי פורום נפרולוגיה