האם יש קשר בין התוצאות לכליות?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/09/2022 | 17:14 | מאת: יעל

שלום בת 72 ,רמת ההמוגלובין נמוכה כבר שנים, וכן נוטלת תוסף לברזל. ברקע יתר לח"ד, סכרת, וירידה בתפקוד כלייתי. בדיקת דם אחרונה: IRON - 40 (גבול תחתון של הנורמה 50) TRANSFERRIN SATURATION % - 10 (כאשר גבול תחתון של הנורמה 15) TRANSFERRIN - 275 (בנורמה) (לא נבדק הפעם המוגלובין ופריטין) לפני חודשיים בבדיקת דם התוצאות היו) ברזל 70 פריטין 141 טרנספרין - 278 TRANSFERRIN SATURATION % - 20 המוגלובין 11 מה המשמעות של הירידה בריוויון טרנספרין כאשר הטרנספרין עצמו ברמה תקינה? והאם הירידה בברזל קשורה בירידה ברמת הריוויון טרנספרין? והאם מהנתונים שיש כאן אפשר ללמוד מה הסיבה להמוגלובין הנמוך? והאם בנתונים בבדיקות יש רמז לאם יש בעיה בספיגת ברזל? דימום סמוי? קשר לתפקוד הכלייתי ועוד? תודה

המטולוגים מטפלים באנמיה, אך רק אומר שבאי ספיקת כליות מתקדמת תתכן בהחלט אנמיה, בין היתר בגלל הגבלות בתזונה, פגיעה ביצור הורמון האריתרופואטין ועוד. במקרה זה יש חסר ברזל שבדרך כלל דורש בירור בשאלת מקור לדימום

מנהלי פורום נפרולוגיה