האם זו אי ספיקת כליות?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/09/2022 | 11:46 | מאת: יעל

שלום בת 72 ברקע סוכרת (מטופלת ב-מטפורמין 3 פעמים ביום) יתר לח"ד, מטופלת בכמה סוגי תרופות לזה ולאחרונה הוסף גם אלדקטון כי הסיסטולי עדיין היה גבוה ועמיד. קריאטנין 1.2 GFR - 45 BUN-41 (יחס אלבומין קריאטנין בבדיקה האחרונה היה חריג - 60 מ"ג כאשר הערך העליון במעבדה הוא 30) לציין שיש גם רקע של אבנים בכליות, לפני שנה עברה ניתוח לריסוק. 1. האם הקריאטנין וה-GFR מעידים על אי ספיקת כליות ברמה כלשהי? 2. מבחינה רפואית מה היחס לצום יום כיפור במצב כזה? ואם אסור לצום, מאיזו סיבה? בגלל הלח"ד? בגלל האי ספיקת כליות? והאם הבעיה היא רק בשתיה או גם לגבי אוכל? כמובן נשאל גם באופן פרטני, אך קצת לקבל מושג לפני. תודה

מדובר באי ספיקת כליות בדרגה בינונית על פי ה gfr. אין בעיה עם צום של אוכל (אלא אם יש איסור מבחינת הסכרת) אבל צום שתיה עשוי להיות בעייתי - היא נוטלת תרופות שמשפיעות על זרימת הדם לכליות ותרופות משתנות ולכן חשופה יותר להתייבשות ולפגיעה נוספת בתפקוד הכלייתי. הרופא המטפל צריך להעריך את דרגת הסיכון

מנהלי פורום נפרולוגיה