יתר לחץ דם וירידה במשקל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/09/2022 | 16:00 | מאת: דפני

ב-2012 אובחנתי ביתר לחץ דם. מאז ועד לפני כחודש נטלתי לוסרדקס פלוס 160 מ'ג. במאי השנה התחלתי טיפול באוזמפיק עקב עודף משקל וסכרת גבולית. ירדתי 16 ק'ג ולפני כחודש התחלתי לחוש סחרחורות ועקבתי אחרי לחץ הדם שהתברר שיורד נמוך מידיי (90/60). רופא המשפחה הוריד המינון של לוסרדקס בחצי (80 מג) מה שלא עזר...לפני שבוע הוריד ל-40 מג (diovan) ,עדיין לחץ הדם נמוך טיפונת 100/60 האם כמי שאובחנה ביתר לחץ דם וגנטיקה של יל'ד שני ההורים יש חשש להפסיק הטיפול לגמרי? תודה רבה ושנה טובה

23/09/2022 | 16:03 | מאת: דפני

פרט נוסף - אני מאובחנת בפוליציטמיה ורה ומטופלת בהקזת דם.

ירידה משמעותית במשקל בהחלט יכולה לגרום לשיפור בערכי לחץ הדם עד כדי הפסקת טיפול.לרוב לא ממשיכים טיפול ליעד של 100/60 אלא אם יש מחלות רקע שדורשות טיפול תרופתי כמומחלת לב. בעיקר אם יש חולשה או סחרחורות. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל על הפסקת הטיפול. כל הכבוד על הירידה במשקל!

מנהלי פורום נפרולוגיה