דם בשתן וחלבון מוגבר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/09/2022 | 09:31 | מאת: תומר

שלום רב, בעקבות כאבי בטן תחתונה ודחיפות במתן שתן ביצעתי בדיקת שתן סטיק ובה נמצאו כדוריות דם אדומות, נשללה דלקת בשתן ובדיקה למחלות מין בבדיקות שתן תרבית, ביצעתי ct בטן ואגן תקין, אולטרסאונד כליות ושלפוחית תקין. בבדיקה לאיסוף שתן 24 נמצא גם חלבון מוגבר 168 קלציום 97 (הגבול התחתון 100) נפח 1400, חייב לציין ששתיתי מעט מאוד מהרגיל מהלחץ כמו גם קמתי ב 4:00 בבוקר של האיסוף וזה בעצם השתן האחרון שנתתי (חשבתי שהוא נחשב לשתן הראשון של הבוקר, לא בטוח אם תקין). שתן למיקרוסקופ יש תאים אדומים עדיין - 150. קריאטינין בדם יציב לאורך ה 5 שנים האחרונות ונע בין 0.99-1.06. האם בוודאות מחלת כליות או שייתכנו דברים אחרים, אודה להכוונה.

21/09/2022 | 09:49 | מאת: תומר

שכחתי להוסיף, בן 38 ללא מחלות רקע, 179 שוקל 72. שאלה נוספת, האם קיום יחסי מין משפיע על החלבון באיסוף השתן. תודה רבה.

150 תאים אדומים בשתן לכללית זה לא תקין. הואיל ונשלל זיהום / אבנים / סיבה אורולוגית אחרת, אכן צריך לשלול סיבה כלייתית, שלא תסביר את הכאבים בבטן תחתונה. לצורך כך כדאי לחזור על הבדיקה כעבור כשבוע לוודא שלא מדובר באירוע חולף וכן לבצע בדיקת שתן ליחס אלבומין לקראטינין. הערכת נפרולוג עם הממצאים. אבן יכלה להסביר את הממצאים במידה ולקח זמן בין הכאבים לבדיקת הסיטי, ואז יכול להיות מצב שהאבן חלפה לפני הבדיקה

23/09/2022 | 12:01 | מאת: תומר

תודה רבה על התייחסותך. אכן עבר חודש בין הכאבים לבדיקת ה ct שבוצעה. מה באשר לחלבון המוגבר באיסוף 24, האים אכן מדובר בערכים מוגברים? האם יכול להיות קשור באבנים? תודה רבה ושנה טובה!

החלבון מוגבר מעט, ערך תקין הוא עד 150 מג. כדאי לבדוק האם יש אלבומין בשתן - אחרת יתכן שהחלבון חסר משמעות בערך הנוכחי

מנהלי פורום נפרולוגיה