חלבון בשתן מספר שאלות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/09/2022 | 22:41 | מאת: ד

שלום , רציתי לשאול 3 שאלות : 1. האם הופעת חלבון בשתן פוגעת ב 2 הכליות בו זמנית או רק באחת מהן ? 2. האם ברגע שיש חלבון בשתן קבוע(לא אורתוסטטי) מעל 150 מ"ג ב 24 שעות (עם egfr תקין וקריאטינין תקין ), האדם מוגדר בהגדרה כחולה במחלת כליות כרונית ? 3. מהי הפרוגנוזה לחלבון בשתן הנובע מהשמנה אם מורידים במשקל ? האם המצב בלתי הפיך אפילו שיורדים במשקל למשקל תקין? זאת אומרת שבסוף לאחר מספר שנים על אף טיפול, מגיעים לכשל סופני? אשמח למענה מפורט במיוחד על 3 השאלות החשובות הללו . תודה על הקדשת זמנכן .

בדרך כלל הפגיעה הכליתית במחלות כליה היא דו צדדית. נוכחות מתמשכת של חלבון בשתן היא אחד הקריטריונים לפגיעה כלייתית כרונית, אך אם הערכים הם לא מאד מוגברים (בין 150-500 מג ליממה חלבון או בין 30-300 מג אלבומין ליממה) ואם אין ירידה בתיפקוד של הכליות (אלא דווקא היפרפילטרציה שהוא תיפקוד יתר של הכליה) יש סיכוי לשיפור/הפיכות בהורדה במשקל, שינוי הרגלי תזונה (דל מלח, דל חלבון), איזון לחץ דם וסוכרת, הפסקת עישון.

מנהלי פורום נפרולוגיה