הנחיות לאיסוף שתן אצל אישה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/09/2022 | 22:41 | מאת: רות

שלום אישה מבוגרת, צריכה לעשות איסוף שתן כחלק מבירור לסיבה לאבנים בכליות. יש כמה חומרים שצריך לבדוק, על ציטראט ואוקסלט כתוב שיש צורך בחומר משמר, על השאר לא. זה אומר שיש לבצע 2 איסופי שתן בימים שונים, פעם אחת עם חומר משמר ופעם אחת ללא חומר משמר? בקופ"ח יש כלי לאיסוף שתן שזה בעצם בקבוק גדול של 4 ליטר. ברמה הפרקטית איך אישה מבוגרת יכולה לעשות לתוך הבקבוק הזה? האם יש איזה כלי עזר מיוחד לאיסוף שתן לנשים? תודה רבה

אפשר לאלתר כלי קטן לאיסוף נוח יותר במתן שתן ואת תכולתו לרוקן למיכל האיסוף. הדרכה נוספת מאחיות קופח .

מנהלי פורום נפרולוגיה