נגעים אדומים באיזור הקרסול

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/09/2022 | 13:43 | מאת: שי

שלום, לפני כשנתיים התחיל סוג של נגעים אדמדמים בקרסול ימין עד לגובה הברך ולאחר מכן בקרסול ישמאל רופא עוד שלל בעיה רופא ורידים שלל בעיה מאוד מציק לי אסתטית משקל עודף ויודעה אבן בכליה בגודל 9 ממ שאובחנה בצילום לבלט דיסק האם יש צורך בבדיקות או הפניה למומחה להמשך בירור?

אתיחס רק לנוכחות אבן. שאר מומלץ לקבל יעוץ תזונה כללי למניעת אבני כליה מה שצפוי לסייע במניעת גדילת האבן (שתיית מים מרובה לאורך היממה, דיאטה דלת מלח, חלבון מין החי ואלכוהול כדוגמא). לא נהוג להתערב אורולוגית באבן אתסמינית בודדת או לערוך ברור מטאבולי אם לא הי אירועים בעבר של עווית כליה. מומלץ לחזור על הדמיית כליות בעוד כשנה שנתיים להעריך את גודל האבן ולראות אם הופיעו אבנים נוספות. לפי המהלך יחליט רוםא המשפחה על הצורך בעירוב אורולוג/נפרולוג

מנהלי פורום נפרולוגיה