ערכים של gfr בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/09/2022 | 10:00 | מאת: א.ר

בת 48 בבדיקת דם ערכי gfr משנת 2014-2018 הערך היה 60, ב 2019 ערך 102.5, בשנת 2020 ערך 93.9, ובמאי 2022 ערך 102.4 והבדיקה הנוכחית לפני כמה ימים ערך 87. האם תקין מה אומרות התנודות בערכים. סובלת תקופה ארוכה מתקיפות במתן שתן האם יש קשר לכך?

אני לא יודעת מדוע התנודתיות בערכים, והיא יכולה להיות קשורה בסיבות בגללן ביצעת את בדיקות הדם, בתרופות שלקחת, כמות השתיה סביב הבדיקה, תזונה ועוד. אם יש תכיפות במתן שתן כדאי לשלול זיהום על ידי תרבית שתן, וגם להעריך האם התכיפות נובעת מכמויות שתן מרובות מהרגיל (מתן שתן מעל 3 ליטר ליום) מצב שמצריך הערכת רופא

03/09/2022 | 22:51 | מאת: א.ר

קודם כל תודה על תשובתך, הייתי בצום לבדיקות דם אז לא שתיתי כמו שאולי רשמת בטווח הבדיקה רק כוס מים אחת בבוקר, זיהום בדרכי השתן היה לי אבל טופל. וכן יש לי נראה לי שתן מרובה עושה הרבה פעמים ביום וגם בלילה קמה מספר פעמים לעשות פיפי. האם נראה לך שיש צורך לפנות לנפרולוג?

מנהלי פורום נפרולוגיה