שתן מרוכז וצבע השתן בבקרים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/08/2022 | 08:57 | מאת: רונן

שלום לכם, שמי רונן, בן 27, בריא בדרך כלל שמתי לב שבימים האחרונים אני קם בבוקר ולפני שאני עושה פיפי יוצאת כמו טיפה כזאת של שתן מרוכז, בצבע צהוב זוהר כזה (לצורך השוואה בצבע כמו של המשקה שוקו בננה). לפעמים אני יכול לקום בבוקר ולראות טיפה או שניים כאלה בתחתונים. במהלך היום אין דבר כזה, זה קורה בעיקר בבקרים. היו גם יומיים שלא היה כלום או שהיה בצבע שקוף כמו פרי קאם. חשוב להגיד שאין צריבה במהלך השתן ומתן השתן רגיל בדרך כלל ואני מתאמן הרבה וצורך הרגה חלבון בצורה טבעית. מה זה אומר? האם זה קשור לשתן? או לצינור השופכה? האם זה פשוט הצטברות של חומר מרוכז בשתן שיוצא לפני מתן השתן? יכול להיות חלבון בשתן? דלקת? אשמח לתשובה, קצת לחוץ תודה

השתן הראשון של הבוקר אמור להיות מרוכז ועל כן צהוב יותר אחרי שנת הלילה שבה לא שותים. אם הבנתי נכון את התאור אתה מתאר הפרשה מפין ויש מקום לקחת ממנה משטח/תרביות על מנת להגיע לאבחנה או לפחות לשלול זיהומים שעשויים לגרום לכם. אורולוג או רופא עור הם הכתובת אך הייתי ממליצה לך להתחיל ברופא המשפחה

מנהלי פורום נפרולוגיה