היחס לרמות GFR בבדיקות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/08/2022 | 02:27 | מאת: הילי

שלום אני לא יודע איך זה בשאר הקופות, אבל בקופ"ח מאוחדת למשל, בתוצאות הבדיקות, כשיש ערך חריג אז השורה מופיעה באדום כדי להדגיש, והחריגה מופיעה כחריגה מחוץ לנורמה. כשמדובר על GFR גם אם התוצאה אינה תקינה השורה לא מודגשת באדום, וגם הערכים לא מצוינים שזה מחוץ לנורמה אלא רק המספר עצמו. כך שהפציינט אם אינו בקי בנבכי התוצאות לא יכול לדעת בכלל שיש לו ירידה בתפקוד כלייתי (קריאטנין גבוה אבל עדיין בנורמה), ואני לא יודע אם הרופא משפחה מתייחס לנתון הספציפי של GFR ברצינות, בפרט כאשר קריאטנין בטווח עדיין. 1. מאחר וGFR זה נתון מאוד חשוב ואף קריטי בכדי לדעת האם יש ירידה בתפקוד כלייתי, מדוע זה לא מודגש כמו שצריך בתוצאות הבדיקות, כך שגם האדם בעצמו יראה שיש בעיה וישים לב לזה וישאל את הרופא? 2. האם יכול להיות שרופאי משפחה לא מתייחסים לזה כל עוד הקריאטנין בטווח הנורמה? 3. האם רמה של 45 לא היה אמור להדליק נורות אדומות והתייחסות רצינית או הפניה לנפרולוג? 4. אם הרמה הזו נשמרת כבר כמה שנים כך, האם זה יכול להיות הפיך? וזה שזה נשמר ולא ירד זה מעודד? תודה

יש טענות/שאלות שלא קשורות לפורום ויש לברר אל מול רופא המשפחה/קופח . בegfr45 מומלץ מעקב נפרולוג. המהלך של אי ספיקת כליות כרונית הוא בדרך כלל של התדרדרות שהקצב שלה משתנה ותלוי בגורמים שונים (איזון מחלות שפוגעות בכליה כמו סוכרת, יתר לחץ דם ועוד) . יציבות היא בוודאי דבר טוב

מנהלי פורום נפרולוגיה