Egfr תקין לפי גיל...

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/08/2022 | 21:49 | מאת: ש

שלום צוות יקר אימי בת 63, גובה 152 משקל 67. חברת קופ"ח מכבי ,תמיד עשתה בדיקות דם ובמשך שנים במדד egfr נכתב מעל 60 מבלי לכתוב את הערך המדוייק. אבל הפעם הזו הם כן כתבו כי ערך ה egfr 76. סוכר ולחצי דם תקינים , שאר הבדיקות תקינות . קריאטינין בדם 0.82 אוריאה 34. בדיקת שתן ראשון של בוקר הכל שלילי כולל חלבון ואריתרוציטים שלילי . רק בשנת 2005 קריאטינין היה 1.0 משנת 2008 קריאטינין תמיד סביב 0.8 בדיקה אחרונה הייתה ב 2015 ואז הקריאטינין היה 0.85 -אוריאה תמיד תקין. תמיד חלבון בשתן שלילי, ברקע נשאות לטלסמיה .חומצה אורית יצא 6.6. שאלה 1: האם קיימת מחלת כליות כיוון שה egfr הוא 76 ? ? ואני יודע שצריך להיות מעל 90... שאלה 2 : עשיתי חישוב במחשבון באינטרנט של egfr וכתוב לבחור האם האדם ממוצא שחור או לא שחור אם אני מסמן לא שחור יוצא לה תוצאה של 76 ואם אני מסמן שחור יוצא תוצאה של 88 .. היא ממוצא תימני האם זה נחשב שחור(כלומר מזרחי)? לפי מה הולכים ?? אשמח בבקשה לתשובה מפורטת ל 2 השאלות שלי . תודה רבה מראש.

החל מגיל 40 לערך עש ירידה של 1 מל/דקה לשנה ביכולת הסינון הכלייתי. כך שה eGFR יכול בהחלט להיות תואם גיל. אם אין אלבומינוריה בשתן, משקע שתן תקין והדמית כליות ללא ממצא חריג אין מחלת כליות כרגע. הגבול מוגדר כמתחת ל 60. מכבי ביצעה ב2005 את בדיקות הקראטינין בשיטה מעבדתית שונה שהיו לה ערכי יחוס שונים. שחור בנוסחה הוא גזע שחור. היא נחשבת ללא שחורה. ב 2021 התפרסמה נוסחה חדשה של הckd-epi שהוציאה את הגזע מהמשוואה.

מנהלי פורום נפרולוגיה