במעקב נפרולוגי , האם טיפול תרופתי הוא הכרחי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/08/2022 | 16:31 | מאת: יעקובי

אני במעקב נפרולוגי היות ובמשך עשרות שנים יש לי קריאטינין גבוה וחומצה אורית גבוהה , אמנם גבוהים אבל די יציבים ,כיום בן 44 ובדיקת דם אחרונה הראה חריגות בהרבה פרמטרים .בשנה האחרונהעליתי איזה 10 קילו ויש לי השמנת יתר בינונית BMI 30 ועשיתי בדיקות דם שהראו UREA 44 . . CREATININE 1.5 EGFR 56 URIC ACID 8.4 PTH INTACT 42.1 C4 40.5 יש לי תור ביקורת לנפרולוג עוד חצי שנה . האם מדדים כאלה כבר מעידים על פגיעה בכליות ויש להגיע דחוף ? האם זה כבר מחייב טיפול תרופתי מיידי ? או שאורח חיים ודיאטה מספיקה , כי עשרות ששנים , הייתי עם קריאטינין יציב של 1.17-1.2

הבדיקות מעידות על ירידה בתפקוד הכלייתי. אני לא יודעת אם זה דורש טיפול תרופתי, כי יש מכלול שיקולים שמשפיעים על טיפול, אבל בהחלט דורש הערכה נפרולוגית מחודשת. ממליצה להקדים את התור

מנהלי פורום נפרולוגיה