מיעוט במתן שתן ובדיקת קריאטנין שעשיתי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/08/2022 | 08:00 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, בת 64 בריאה בדרך כלל. לא לוקחת כדורים, רזה. התייעצתי אתכן רבות בפורום במהלך השנה. בדיוק לפני שנה התחלתי בירור בגלל צריבה בנרתיק, לא בזמן מתן שתן, אחר צריבה קבועה במהלך כל היום. נבדקתי אצל אורולוג שלא מצא דבר. רופא נשים אמר שזה יובש בנרתיק. מכיוון שתול כדי הבדיקות התגלה אצלי חלבון בשתן עברתי בירור לחלבון ובירטר המטלוגי לשלילת מיאלטמה נפוצה. המטלוג אמר שיכול להיות mgus אבל היה לי משהו שחלף ואחזור על בדיקות בעוד שנה ליתר בטחון,,, נםרולוג עשה לי כעת בדיקות דם ושתן חוזרות טרם נגעתי לנפרולוג, התור רק בעוד שבועיים. בבדיקות שתן כעת אין חלבון בשתן. (שלחתי לך בפורום את תוצאות בדיקות השתן וגם את לא ראית חלבון בשתן) אמרת שחסר בדיקת קריאטין בדם ועשיצי כעת בדיקות דם והתשובות הן: Urea 31.80 (טווח הנורמה 17-43) קריאטנין 0.66 מ"ג (טווח הנורמה 0.51-0.95) במהלך השנה שמתי לב שלאט לאט יש לי פחות ופחות לתת שתן, אין לי כמות שתן גדולה כשאני עושה שתן. לא מה שהייתי רגילה. בעבר גם הייתי שותה פחות ועדיין הייתי נותנת שתן בכמות גדולה יותר. כשהתחלתי לשים לב שאני נותנת פחות שתן התחלתי לשתות ליטר וחצי עד שתי ליטר לעיתים ועדיין אני נותנת פחות שתן. לציין כי לפני שנה כשהתחוננתימעל הצריבה שאגב עדיין קיימת כל יום אותה צריבה, לא התלוננתי על מיעוט שתן. זה התחיל אחרי מספר חודשים לאחר התלונה על אותה תחושת צריבה. לפני שנה עשיתי אולטרסאונד כליות ושתן שהיה תקין. הבוקר קמתי לאחר לילה שלם שאני כבר לא קמה כמו בעבר ואין כמעט שתן בכלל. מה זה אומר? על מה זה מעיד? למי עלי לפנות? איזה בדיקות לעשות? באיזה תחום של הרפואה לבדוק? רופא המשפחה שסיפרתי לו על כך כל הזמן אומר את לא שותה מספיק. ציינתי שגן כשלא שתיתי בכלל הייתי נותנת עדיין שתן. וכעת כמו שאמרתי לא נותנת מספיק שתן גם כשאני שותה. אנא המלצתך. תודה מראש

קראטינין 0.66 מצביע על תיפקוד כלייתי תקין. אם היתה ירידה בתפקוד הכלייתי הקראטינין היה עולה.

מנהלי פורום נפרולוגיה