בירור סיבות לאבנים בכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/08/2022 | 19:56 | מאת: זהבה

שלום, בת 70, בשנה האחרונה בעקבות התקפי כאבים נמצאו אבנים בכליות, בוצע ניתוח RIRS. לא בוצע בירור מטבולי. חתיכת אבן נשלחה לבדיקה בקופת החולים, והרכבה היה חומצה אורית. uric acid anhydrous uric acid dihydrate (85/15) בבדיקות דם בשנה האחרונה, חומצה אורית: 6.60 6.80 כשהערך העליון במעבדה הוא 6.3 1. ידוע שמקובל במקרה של אבנים לעשות בירור מטבולי, איסופי שתן וכדו'. האם במקרה זה שיש ממצא בקשר לאבן זה מספיק ואין צורך בבירור מטבולי או שהוא נדרש בלי קשר? 2. האם יכול להיות שאותה חתיכת אבן שנשלחה היא של חומצה אורית אבל היו עוד אבנים שהרכבם שונה? 3. האם עליה קלה בחומצה האורית מעל הנורמה מספיקה בכדי לייצר אבנים בכליות? 4. יש משהו שיכול לעזור להוריד את החומצה אורית, הבנתי שיש תרופה אבל היא למצבים של עליה גדולה יותר, האם בעליה קלה יש משהו? שתיה מרובה עוזרת גם לזה? משהו טבעי? 5. האם ידוע מה הסיבה לעליה בחומצה אורית? יש גורם כלשהו לזה? תודה רבה

יכולות להיות אבנים מסוגים שונים באותו אדם, למרות שבשלב זה הייתי מתמקדת בטיפול באבני חומצה אורית. בעיקר שינויים תזונתיים ולכן מומלץ ללכת לדיאטנית המבינה בתחום. הקפדה על שתיה מרובה היא בהחלט חשובה. כן כדאי להשלים איסוף שתן למרכיבים שונים היכולים ליצור אבנים כגון חומצה אורית, אוקסלאט, סידן ועוד על מנת לסייע בהחלטות הטיפוליות

מנהלי פורום נפרולוגיה